Thailand

Vet i fan vart jag ska börja, kan börja med att säga att det är den bästa semestern jag haft i hela mitt liv. Mycket tack vare en person som jag älskar så mycket att det knappt finns ord att beskriva det med, love you<3. 

I varje fall efter en nervös vecka, (askmoln och avrådan från UD) satt vi äntligen i bilen påväg till Kastrup. Tack så jätte mycket för skjutsen Cajsa baby! In på Kastrup, checka in västkorna in på närmaste bar, öl och en gammeldansk (blä) och sen in på det feta planet som skulle flyga oss hela vägen till Thailand. Resan dit gick super, frontseat, oh yes :D (förutom gubben bredvid mig som inte verkade ha borstat tänderna på 1 månad). I vilket fall 10 timmar senare landade vi på Bangkoks flygplats, och min himmel vilken värme och fukt. Att tillägga här är att det skiljer mer än 30 grader celcius Sverige-Thailand, tummen upp för Thailand och tyvärr tummen ner för Sverige ;).

Vi satte oss i en Bangkoktaxi som efter tre timmar och lite klydd tog oss till huset utanför Hua Hin 22 mil söder om Bangkok (pris: 400 kr). Av med alla kläderna på med bikinni och kjol, sen tog vi oss ner till den lokala restaurangen.Där satte vi oss för att äta och svetten bokstavligt talat rann av kroppen. Efter ett dopp i vår pool vilade vi oss några timmar för att sedan ta oss in till Hua Hin för att äta och dricka gott.  Vi kom snabbt fram till att en moped är bra att hyra, endast tvåhundra bath/dygn och vi hittade åtminstone till vårt hem, vilket många taxichafförer inte gjorde..

Efter två dagar på stranden tog vi nattbussen till paradisön Koh Phangan. Kl 0.00 stod vi clocktower och väntade på bussen, vi slocknade direkt, men jag hade feta bekymmer med att sova eftersom busschaffören körde som om han stulit bussen, jälvar vad det gick... Kl halv 6 på morgonen anlände vi till Chumporn, därifrån skulle vi ta båten till Koh Phangan. Vi fick dock vänta någon timme innan det var dags att stiga på, trött, trött på värmen, svullen i fötterna, somnade jag dirket på båten, så stackars Thomas fick sitta brevid sovande mig i 3 timmar. Hihi.

Väl framme hade vi en jävla tur, direkt när vi steg av båten kom det farm en försäljare, Thomas och jag hade i för sig redan bestämt att vi skulle åka till Bounty resort,, som Robban rekommenderat. Men denna försäljaren visade sig ha ett hotell precis bredvid, vi fick ett bra pris på en suite och dit for vi. Bongalown visdae sig vara årecis det T och jag drömt om på stranden med utsikt över havet. Att vi sedan hade en jätte fin och mysig pool och en super restaurang som var väldigt hemtrevlig=). Ska bara säga att bilderna talar för sig själv och vi var i ett paradis, aldrig har jag känt mig så avslappnad och lugn och harmonisk, tror att Thomas kände samma sak=). 


Vi hade såklart en festkväll på Koh Phangan, tyvärr hade vi ju precis missat Full Moon Party, men vi hittade ett skönt par från Nya Zeeland, (om att jag ska besöka deras hostel och simma med delfinner, lovely). Senare på kvällen träffade vi även ett svensktpar, Madde och Victor, underbara människor som hade rest jorden runt i 8 månader. Fy fan vad avundsjuk jag är på dom. Vi blev också polare med barpersonalen och festen var igång. Thomas fick in det starkaste, thailändskstrårom i en hink. NAJS! Kvällen led mot sitt slut, en promenad längs med stranden hem, helt underbart!

Tyvärr var vi tvungna att lämna denna paradis ö, hade vi veta bättre hade vi nog stannat i flera veckor=) Men huset i Hua Hin är ju inte helt fel det i heller. Samma resa hem fast denna gången tog vi båten först och den tiden spenderades på däck. Mmm!

Vi kom säkert tillbaka i Hua Hin kl 11 på kvällen...  Nästa dag visade Mr Peak oss den andra stranden i Hua Hin, en mycket fin strand, med det mesta. Vi gynnade  lite försäljare på stranden, vi köp av klänningar till mig, badshorts till Thomas och armband till barnen, oh jävlar vad kan det gått på, 200 sv kr om ens det, jag älskar Thailand människorna är trevliga, det är billigt, det är fint, lugnt.. ja you name it.  Hua Hin har det mesta, nattmarknader fullt med kläder och smycken ja allt du kan hitta. Så lite shopping där var ett måste..=) De har också en bargata, där man får se det mesta, lite speciellt var det första kvällen och gå igenom där med alla TH, jag var inte riktigt helt bekväm om man säger så.

Måste också nämna att jag är som en engelsman, såklart var det jag som var knallröd varje dag efter stranden, solen var stekhet, 36-40 grader på dagarna och 32 på natten. VARMT! Jaja, i varje fall en kväll på restaurangen, näst sista kvällen, så sitter Thomas och jag ute vid piren plötsligt känner jag mig helt mat i kroppen, jag säger till Thomas att det svartnar framför ögonen och nästa gång jag har kontakt med omgivingen står Thomas över mig och frågar mig vart jag är någonstans. Thailand svarar jag när jag tänkt efter ett tag.. Sjukt läskigt att svimma, och man lär sig en läxa om hur farlig solen faktiskt är...

Detta får man säga är en kort summering av min och T´s underbara resa till Thailand. Jag måste säga att det är den bästa semester jag haft, den var liksom perfekt och Thailand är ett underbart land. Jag åker absolut dit igen, nästa gång under längre tid. Jag rekommenderar det starkt, till och med new Zeeländarna sa att Thailand var det vackraste de sett, jag menar dom bor f’n på nya Zeeland!

Ajja nu ska jag till skolan! Take Care you all =)

För fler bilder klicka på länken http://www.facebook.com/album.php?aid=222371&id=605532316&l=5f4adc537b


Kommentarer
Postat av: Anonym

såå nu har vi läst om din jävla thailands resa i en vecka.

GE OSS SKVALLER

2010-05-25 @ 00:06:31

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0